pondělí 19. prosince 2011

4. Moodle

1) Komunikace s účastníky kurzu a zadávání úloh.

2) Cílem je předat materiály účastníkům kurzu, které jsou potřebné k výuce kurzu kreslení.

3) Pro tuto aktivitu jsem zvolila nástroj Moodle. Slovo Moodle lze také považovat za sloveso, které popisuje proces líného bloumání od jednoho k druhému, dělání věcí podle svého, hravost, která často vede k pochopení problému a podporuje tvořivost. V tomto smyslu se vztahuje jak k samotnému zrodu Moodlu, tak k přístupu studenta či učitele k výuce v on-line kurzech.

Moodle je softwarový balík určený pro podporu prezenční i distanční výuky prostřednictvím online kurzů dostupných na WWW. Moodle je vyvíjen jako nástroj umožňující realizovat výukové metody navržené v souladu s principy konstruktivisticky orientované výuky. Moodle umožňuje či podporuje snadnou publikaci studijních materiálů, zakládání diskusních fór, sběr a hodnocení elektronicky odevzdávaných úkolů, tvorbu online testů a řadu dalších činností sloužících pro podporu výuky. Více o moodlu a video o něm najdete na mém PLE
http://jablunkovamnfv.blogspot.com/2011/12/moodle.html

4) Pomocí Moodlu se mohou vkládat do kurzu různé materiály ve formě HTML stránek, různých souborů ke stažení, v rámci kurzu můžeme založit také diskuzní fórum, anekty, dotazníky a jiné podobné.

5) Výhody Moodlu jsou například snadný přístup studentů k online materiálům, neomezený čas na pochopení studijních materiálů, v rámci jednoho kurzu mohou existovat oddělené skupiny studentů, informování uživatelů o změnách v systému emailem. Nevýhodou naopak může být ze začátku pro studenty složitější orientace v systému, než ho pochopí.

6)
http://www.moodle.cz/
    http://www.elearning-praha.cz/moodle-e-learning/

Žádné komentáře:

Okomentovat