pondělí 19. prosince 2011

16. Google Books

1) Vyhledání knihy kreslení a malování.

2) Účastníci kurzu si mohou také vyhledat knihy, které se mohou nějakým způsobem dotýkat kreslení. Mohou si účastníci kurzu najít knihy, které je zajímají a obohatit se tak o nové znalosti!

3) Nejlepší nástroj je Google Books, perspektivní a rychle rostoucí zdroj textů volných literárních děl v mnoha světových jazycích, včetně češtiny. Na jednu stranu nabízí možnost získat texty s minimálním úsilím (přinejmenším v porovnání s opisováním či domácím skenováním z papírového originálu), na druhou je často potřeba při přístupu k datům překonávat technické a administrativní překážky.

Pomocí služby Vyhledávání knih Google se prohledává a prohlížejí náhledy milionů knih z knihoven a vydavatelství po celém světě. Služba Vyhledávání knih Google funguje stejně jako webové vyhledávání. Účastníci si mohou zkusit hledat ve službě Vyhledávání knih Google nebo na stránkách Google.cz, až naleznou tu knihu, jejíž obsah odpovídá jemi vyhledávaný výraz.

4) Tento program opravdu patří mezi ty nejlehčí, stačí si zadat
http://books.google.cz/ a do pole vyhledávání vložit název knihy, pokud mají už nějakou vybranou, nebo nějaký výraz, o kterém chtějí zjisit, jestli na něj existuje kniha. Já si to také zkusila.




5) Tato aplikace má velkou výhodu, že když účastník kurzu nechce utrácet za knihy, může se na ni podívat prostřednictvím této služby a nebo když si nebude jistý, jestli je dobrá, tak si může přečíst několik stránek a podle toho se pak rozhodnout. Navíc tato služba i uvádí cenu, počet stran a obsah. Nevýhoda je, že ne všechny knihy, co potřebujeme najít jsou v databázi a když už tam jsou, tak ve většině případů nebývá kniha celá, ale jen vybrané kapitoly.


6) http://cs.wikisource.org/wiki/N%C3%A1pov%C4%9Bda:Jak_na_Google_Books

Žádné komentáře:

Okomentovat