pondělí 19. prosince 2011

19. Google Kalendář

1) Vytvoření docházky na kurz kreslení.

2) Cílem je, aby účastník měl neustále k dispozici informace o tom, kolikátého a v kolik hodin si zvolil docházku do kurzu. Může si to i barevně odlišit od ostatních jeho docházek. A přidat si i nějaké popisky k tomu.

3) Pro tuto aktivitu mi přišel nejvhodnější Google Kalendář. Google Kalendář je bezplatná webová aplikace pro organizaci času, která vám umožní udržet krok se všemi důležitými událostmi vašeho života. Aplikace je v češtině a nabízí možnost zaslání upozornění na mobilní telefon či sdílení s přáteli.

Pro využití služby Google Kalendář je třeba mít nainstalován některý z podporovaných prohlížečů:

Microsoft Internet Explorer 6.0
Mozilla Firefox 1.0.7 nebo novější
Safari 2.0.3 nebo novější
Ve všech prohlížečích musí být povolen jazyk JavaScript a soubory cookie.


Stačí si najet na https://www.google.com/calendar/render?hl=cs a hned se jim zobrazí kalendář na daný měsíc, v levo je nabídka vytvořit a už se jen vybírají dny, kdy se má kurz konat a vybírá se možnost jakou barvou si to zapíši. Samozřemě opět, stejně jako u všech ostatních aplikací Google musíte mít na Googlu založený účet.

4) Pro příklad sem uvádím příklad, kdy jsem založila kalendář na konec leden. Každý kurz se bude konávat vžy ve čtvrtek a dotyčný si mohl vybrat, jestli bude chodit od 15 do 17 nebo od 17 do 19. Podle toho, které jim více vyhovuje ať už z pracovních důvodů nebo z osobních.

Odkaz:
https://www.google.com/calendar/render?hl=cs




5) Velkou výhodou je, že je v češtině, protože pro někoho orientovat se v kalendáři plném schůzek například v angličtině nemusí být vůbec přehledné. Stačí si vždy najet napříslušný měsíc, napsat si všechny povinnosti, a pak už se nemusí člověk o nic strachovat, protože si to poznačil, nemusí se bát, že na něco zapomene.  Nelíbí se mi ovšem moc grafika.


6) http://www.netnews.cz/www/cz/uzitecne-nastroje/google-kalendar-dokonaly-pomocnik-pro-organizaci/

Žádné komentáře:

Okomentovat