pondělí 19. prosince 2011

5. Google Docs

1)  Vytvoření dokumentu a sdílení základních informací o kurzu kreslení.

2) Cílem je vytvořit dokumet, kdy všichni učastníci kurzu obdrží odkaz na tento dokument, který budou následně doplňovat o další informace, popřípadě mohou psát dotazy a jiné mohou na ně odpovídat.

3) Pro tuto aktivitu jsem si zvolila Google Docs. V Google docs se dají vytvářet a sdílet textové dokumenty, tabulkové dokumenty, prezentace, pdf dokumenty, obrázky, videa a další. Úprava je podobná jako např. u dokumentů v Microsoft Office. Je nutná registrace, ale pokud už máte založený Google účet, stačí jen začít.

Vlastník dokumentu může určit, kdo bude dokument pouze číst a kdo ho může také upravovat. Při společné úpravě je výhodou jednoduchý chat přímo v dokumentu. Dokumenty se dají třídit do složek, filtrovat dle různých kritérií. K dispozici je také vyhledávání v dokumentech uživatele.

Umožňuje skupinám lidí sdílet dokumenty a spolupracovat na jejich vytváření online.

4) Pomocí Google Docs, jsem založila dokument, který obsahuje základní informace o kurzu a který obsahuje také odkaz na přihlášku do kurzu. Odkaz: https://docs.google.com/document/d/1EsINiieTqTNHQAzG2rRujkFx6QFGujN1MGOmvHm3rAc/edit?hl=cs#


5) Hlavním přínosem tohoto nástroje je hlavně skutečnost, že dokument je pořád na jenom určitém místě a jen ti, kteří mají povolené ho sdílet ho mohou upravovat. Díky tomu odpadá neustálé přeposílání s různými změnami, které bylo nezbytné udělat.

6) http://nastroje.knihovna.cz/katalog-nastroju/prace-s-textem/textove-procesory/google-docs
   

Žádné komentáře:

Okomentovat