pondělí 19. prosince 2011

8. YouTube

1. Vytvořit video z fotografií z kurzu, které bude sloužit k prezentaci tohoto kurzu.

2. Cílem je vytvořit prezentaci kurzu, která bude sloužit k představení pro širokou veřejnost.

3. YouTube je největší internetový server pro sdílení video souborů. Od svého založení v únoru 2005 nabízí YouTube miliardám uživatelů možnost objevovat, sledovat a sdílet vlastní videa. Zároveň poskytuje fórum, pomocí kterého mohou uživatelé informovat a inspirovat ostatní všude po světě, a slouží jako distribuční platforma pro tvůrce vlastního obsahu a velké i malé inzerenty. Musím také připomenout, že YouTube je mimo jiné solidní příklad webového sídla, které naplňuje myšlenky webu 2.0. YouTube lze rovněž definovat jako portál pro sdílení videa a z hlediska technologie přenosu videí jej lze zařadit mezi stránky používající poupravené progresivní stahování. Z hlediska výstavby stránek se portál YouTube sestává hlavně z AJAXu., Pythonu a vestavěného přehrávače Flash Player od firmy Adobe. V základu lze říci, že YouTube přijímá tyto formáty - .3gp, .avi, .mp4, .flv, .mkv, .mov, .mpeg, .mpg a .wmv. Myslím, že s drtivou většinou už se znám a určitě nejsem sama.

4. Jednotlivé fotografie z kurzu jsem nejprve otevřela v aplikaci Picasa a vytvořila jsem z nich film s hudebním podkladem. Hotové video jsem následně opět přes aplikaci Picasa nahrála na YouTube. Odkaz na toto video
http://www.youtube.com/watch?v=VvZ2R8RaEBY



5. Velkou výhodou Youtube je, že tam můžeme nahrávat a pouštět si videa z celého světa. Videa bývají velmi různých zájmů od zábavy až po učení cizích jazyků. Já nejčastěji využívám videa pro přehrávání hudby. Nejlépe se mi učí, kdy si objasním nástroje, se kterými sem předtím nikdy nepracovala.

6.
http://ikaros.cz/kdyz-se-rekne-youtube/



Žádné komentáře:

Okomentovat