pondělí 19. prosince 2011

13. Picasa

1) Umístění sdílených fotografií a maleb z kurzu kreslení

2) Cílem je založit album kurzu, který mohou založit i samotní účastníci kruzu, když budou chtít zveřejnit například svou práci.

3) Vybrala jsem nástroj Picasa tento nástroj umožňuje, aby si pak doma mohli sami upravit obrázky, které se naučili v kurzu kreslení, pokud sami budou chtít. Mohou si díky tomuto programu například z maleb, které vytvořili na kurzu udělat film a pomocí aplikace Picasa umístit na Youtube, Blogu, Twitteru,...Picasa je bezplatný software pro organizaci a úpravu fotografií. Svým jednoduchým ovládáním a množstvím funkcí se dokáže vyrovnat i mnohým komerčním programům na organizaci fotografií. Kromě základních funkcí pro organizaci a správu fotografií umožňuje například objednat tisk fotografií, vytvořit koláž, odeslat fotografie emailem, vytvořit dárkové CD, či nahrát fotografie přímo na váš blog.

Picasa usnadňuje uspořádání fotografií bez nutnosti otevírat prohlížeč. Můžeme si upravit fotografie pomocí kouzelných nástrojů editoru Picnik a uložet je zpět do Picasy. Potom z portrétů klidně můžeme vytvořit portrétní film. V nové verzi se dá také nalézt vylepšený panel vlastností a nově také možnost hromadného nahrávání, díky kterému můžete nahrát celou svou sbírku fotografií. Začít můžete stažením aplikace Picasa ze stránky
http://picasa.google.com.

S aplikací Picasa je také spojena služba Picasa Web Albums, kterou najdete na adrese
picasaweb.google.com. Tato služba je online galerií pro vaše fotografie a to zcela zdarma. Po registraci dostanete prostor 1000MB pro vaše fotografie.

4) Já jsem si stáhla tento program a určitě nikdy nebudu lítovat! Jednoduše se fotka obrázku, kterýúčastníci kurzu namalovali sama automaticky načte do programu Picasa a pak už můžou upravovat dle libosti.




5) Dřive jsem při úpravách fotografií používala program Corel XII popřípadě Corel Draw a musím říct, že práce s těmito programy nebyla zrovna lehká, kdybych se to neučila ve škole, sama doma bych to asi jen těžko pochopila. A v tom se právě webový nástroj Picasa velmi liší, hned jsem vše pochopila, nebylo to vůbec složité. Navíc má tento program i možnosti různých sdílení na internetu a podobně. Musím říct, že snad ani neshledávám žádnou nevýhodu. Výborný nástroj!


6) http://picasa.wz.cz/
    http://picasa.google.com

Žádné komentáře:

Okomentovat