pondělí 19. prosince 2011

18. Skype

1) Komunikace členů kurzu kreslení

2) Cílem je, aby spolu účastníci kurzu komunikovali. Navíc umožnit pro majitele webové kamery i klidně pozorovat celou hodinu, kdyby zrovna nemohl přijít na hodinu. A nebo tak klidně absolvovat celý kurz.

3) Vybrala jsem nástroj Skype, je to peer-to-peer program, který umožňuje provozovat internetovou telefonii a videohovory, Instant messaging jakož i přenos souborů. Komunikace probíhá decentralizovaně přes různé počítače zapojené v síti Skype, centrální server pouze ověřuje veřejný klíč uživatele při přihlášení do sítě.
Stačí si někde na internetu, třeba na slunečnici.cz najít tento program a stáhnout, instalace je lehká a pak už můžou jen přidávat kontakty na členy kurzu.
O nástroji také na mém blogu
http://jablunkovamnfv.blogspot.com/

4) Já jsem si tento program také stáhla, abych mohla komunikovat se členy kurzu.





5) Velkou výhodu toho nástroje spatřuji zejména v propojení se sociální sítí. Jakmile máme účet třeba na facebooku a stáhneme si tento program, automaticky se napojí na všechny, co mají skype a co je máme v přátelích. Navíc můžeme komunikovat i tak, že se navzájem vidíme, ovšem ne každý má webovou kameru. A někdy je přenos velmi trhaný!


6) http://cs.wikipedia.org/wiki/Skype

Žádné komentáře:

Okomentovat