pondělí 19. prosince 2011

11. + 12. RSS a Google Reader

1) Odběr zajímavostí o umění

2) Pokud si účastníci kurzu najdou na internetu nějaké zajímavé blogy nebo webové stránky, které se týkají kreslení, mohou si je všechny umístit na jedno místo.

3) Nejvhodnější aplikace jsou RSS a Google Reader. Cílem těchto dvou vzájemně velmi podobných aplikací je, že se pomocí této služby přesunují všechny zprávy a blogy na jedno místo. Do Google Reader se jednoduše vloží odkaz na oblíbený blog nebo webovou stránku a automaticky se najde RSS zdroj. RSS je rodina XML formátů určených pro čtení novinek na webových stránkách a obecněji syndikaci obsahu.Technologie RSS umožňuje uživatelům Internetu přihlásit se k odběru novinek z webu, který nabízí RSS zdroj. Tento zdroj se většinou vyskytuje na stránkách, kde se obsah mění a přidává velmi často (například zpravodajské servery).

Nemusí se nic nadepisovat, vše během chvilky hotové. Google velice chytře doporučuje ostatní zdroje. Google Reader sleduje statistiku čtení článků, vede pěkný graf s počty přečtených článků během měsíce, podle denní doby a podle dnů v týdnu. Články se mohou sdílet s ostatními. Co se týče hledání, pokud budu chtít jakýkoliv výraz v některém článku, který jsem už četla najít, není problém, Google Reader s hledáním problém nemá.

4) Založila jsem si prostřednictvím svého účtu na googlu Reader, do kterého jsem si umístila pár zajímavých odkazů, které se týkají malování nebo klidně i dějin umění. Odkaz:
http://www.google.cz/reader/view/?hl=cs&tab=wy

5) Google Reader je jednou z nejznámějších webových čteček. Svou popularitu získává nejen díky slovutnému jménu svého výrobce, ale také díky atraktivnímu mixu funkcionality a jednoduchosti ovládání. Všechy zajímavé odkazy po ruce na jednom místě.


6) http://cs.wikipedia.org/wiki/RSS
    http://interval.cz/clanky/google-reader-uzivatelsky-privetiva-ctecka-rss/

Žádné komentáře:

Okomentovat