pondělí 19. prosince 2011

23. Facebook

1) Komunikace, sdílený zpráv a zajímavostí a také založení stránky kurzu kreslení na sociální síti.

2) Cílem v první řadě bylo založení stránky o kurzu kreslení, aby se účastníci kurzu mohli do této skupiny následně přidat a sdílet své názory prostřednictvím vložit komentář. Na těchto stránkách se také budou dovídat různé aktuality a změny, které se staly na Google Sites a na blogu, ale i takové které tam vepíšu.

3) Pro tuto aktivitu mi přijde rozhodně nejvhodnější aplikace Facebook, což je socíální síť, která umožňuje komunikaci s přáteli, spolupracovníky, spolužáky a lidmi z okolí. Na Facebooku můžete kontaktovat přátele, nahrávat neomezené množství fotek, přidávat odkazy a videa a budete mít informace o svých známých.

Facebook je ve své podstatě internetová stránka, která vám pro zaregistrování a přihlášení umožní vytvořit si svůj profil a navazovat kontakty s dalšími lidmi – odtud slovo sociální. Facebook tyto kontakty nazývá “přáteli”, ale je jen čistě na účastnících kurzu, zda si mezi své přátele na Facebooku přidaji pouze lidi, které osobně znaji a jsou tedy jejich přátelé z reálného života, nebo budou udržovat síť kontaktů s lidmi, které znají třeba jen přes internet.

Co vše můžou návštěvníci kurzu na facebooku dělat:


Vyplnit svůj profil
Hledat přátele
Sdílet svoje fotky, videa nebo texty
Doporučovat zajímavý odkaz na internetu přátelům
Posílat si soukromé zprávy
Plánovat a organizovat akce
Organizovat skupiny

O Facebooku jsem se již zmiňovala na svém PLE
http://jablunkovamnfv.blogspot.com/

4) Založila jsem na Facebooku stránku pro kurz kreslení. Stačí mít na Facebooku profil a kliknout na odkaz vytvořit stránku. Pak už ji stačí jen pojmenovat a začít vkládat obrázky, odkazy, psát aktuality, myšlenky, prostě cokoli, co bysme chtěli našim studentům sdělit. Oni mohou na oplátku také vkládat, jak obrázky tak komentáře. Odkaz na stránku: http://www.facebook.com/#!/pages/NMV-2011-Kurz-kreslen%C3 AD/135903333186075



5) Přednosti Facebooku jsou obrovské, je to snad nejvíce využívaná webová aplikace a sociální síť nejen v ČR. Velká přednost tkví v tom, že můžeme být se studenty neustále v kontatku, například můžeme chatovat. můžeme si posílat i soubory. A když pominu teď kurz kreslemí, tak pro mě osobně byl největší přínost v tom, že mám obrovskou rodinu nejen po celé ČR ale i světě, a právě díky této aplikaci můžeme i tak nadále zůstat v kontaktu. Nevýhoda je v možném zneužití údajů.


6) http://cs-cz.facebook.com/permalink.php?story_fbid=226923273985897&id=118180884860137
    http://www.fb1.cz/obecne-o-facebook/co-je-to-facebook

Žádné komentáře:

Okomentovat