pondělí 19. prosince 2011

25. Google Nákupy

1) Nákupy na kurz kreslení.

2) Cílem je nakoupit odpovídající vybavení potřebné na kurz kreslení, kvalitní štětce, stojany, barvy papíry, plátno, rámy apod.

3) Pro tuto aktivitu jsem zvolila aplikaci Google Nákupy. Vyhledávač zboží je nejenom v češtině, ale prohledává i české e-shopy. Stačí zadat požadované produkty a začít nakupovat.Google spustil novou službu s názvem Nákupy, která je zaměřená na výběr a vyhledávání zboží. V zásadě funguje velice podobně, jako její populární konkurenti Zboží.cz nebo Heuréka. Uživatel zadá název hledaného zboží a Google mu nabídne seznam obchodů, kde je možné jej zakoupit včetně ceny.
Vyhledávající může samozřejmě také zjemnit parametry. Je přítomná funkce na vytvoření cenového intervalu, hledání dle klíčových slov (včetně negací) a k dispozici jsou také dva módy zobrazení výsledků. Vyhledané zboží je pak možné řadit například podle ceny, relevance, dopravy zdarma atp. Nechybí tedy nic podstatného.

4) Stejně jako u minulých Google aplikací uvedu příklad, jak se s aplikací zachází. Studenti zadají
http://www.google.cz/prdhp?hl=cs&tab=ff do pole vyhledávání vloží například malířský stojan a dají vyhledat, pak už je na účastnících kurzu, který stojan z nabídky si vyberou a za kolik.





5) Musím říct, že lepší dobu si na spuštění této aplikace Google vybrat nemohl - na předvánoční nákupní horečku. Nevýhodou je, že data zadávají samotní obchodníci, což může být kontraproduktivní: na jednu stranu se sem dostanou informace prodejce, je možné zmínit například nadstandardní příslušenství, bonusy či dárky, na stranu druhou je zde jistě možný problém relevance a nechtěné reklamy. Navíc je v tomto oboru obrovská konkurence, např. Heuréka. Je jen otázkou času, jestli Google tuhle aplikaci nezruší.


6) http://www.lupa.cz/clanky/google-nakupy-prichazeji-na-cesky-trh/

Žádné komentáře:

Okomentovat