pondělí 19. prosince 2011

6. Google Sites

1) Založení webových stránek

2) Cílem této aplikace je kromě jiného i upozornění veřejnosti, na existenci kurzu. Snad každá firma a každý kurz v dnešní době musí mít své internetové stránky. Díky nim se dozví to, co ze začátku budoucí účastníci kruzu potřebují vědět. O čem vlastně daný kurz je, na co se zaměřuje. Obsahují také přihlášku ke stažení.

3) Pro tuto aktivitu jsem zvolila Google Sites, který ale není žádnou novinkou. Internetová jednička tento nástroj provozuje již poměrně dlouhou dobu a postupně jej vylepšuje. Zatímco svým primárním vzezřením byla zaměřena spíše na firmy, dnes se snaží oslovit i běžné uživatele, například rodiny.
Jednou ze zmíněných inovací jsou například šablony, které vám mohou sloužit jako inspirace a ulehčit vám práci s návrhem webu.

Vytvoření webových stránek není nijak zvlášť složité, i když není ani tak lehké jako založení blogu. Opět set o děje přes účet na googlu. Na vrchlí liště hlavní stránky googlu si stačí najít odkaz Weby a kliknout na něj. Dál se objeví na levé straně červný obdélník "vytvořit" a pak už jen řídíme podle toho, co po nás chtějí vědět, jako např. vyberte si šablonu, pojmenujte svůj web, a zvolte umístění webu.
Více naleznete na mém blogu
http://jablunkovamnfv.blogspot.com/

4) Založila jsem webové stránky kurzu kreslení, kde si mohou zjistli základní informace a také si stáhnout přihlášku na kurz. Odkaz: https://sites.google.com/site/nmvkurzkresleni/


5) Nástroje tohoto typu umožňují dosáhnout poměrně pěkných výsledků s minimálním úsilím, ale s tím přichází určitá úskalí a omezení. Předně je to omezená variabilita vzhledu. Něco je možné měnit, upravovat, ale většinou máte na výběr několik málo šablon a weby vypadají pak velmi podobně. Dále je to nižší šance zasáhnout do HTML kódu webu. Zvláště Google takto omezuje možnost nějakého svévolného přidávání aplikací třetích stran.


6) http://www.dsl.cz/clanek/1642-jak-na-webovou-stranku-s-google-sites

Žádné komentáře:

Okomentovat