pondělí 19. prosince 2011

7. Doodle

1) Výběr schůzek kurzu kreslení.

2) Díky vhodnému nástroji  se sestaví a následně rozešlou návrhy, kde si každý může vybrat vhodný čas a den, který se jim nejvíce hodí.

3) Pro tuto aktivitu jsem si vzolila nástroj Doodle, se kterým se pracuje opravdu jednoduše. V prvním kroku vytvoříte návrh dat a možných časů schůzky či hlasování a jeho možností, následně pošlete odkaz přátelům. Lidé pak mohou zaklikávat data, časy, možnosti v hlasování, které se jim hodí a pokud tvůrce hlasování vyplnil svůj e-mail, tak je jeho prostřednictvím informován o každé změně. Jak kdo hlasoval se zobrazuje přehledně v tabulce, ze které je možné rychle rozpoznat a vybrat termín, který se hodí nejvíce osobám. Každé hlasování obsahuje doprovodné informace jako je počet účastníků, nejoblíbenější volby, hlasy pro, poslední aktivita. Je možné i vkládat komentáře.

Doodle se velmi dobře hodí při plánování pracovní schůzky, které se má účastnit více lidí, při organizování rodinné sešlosti, nebo i jenom, když se snažíte s přáteli dohodnout, co budete dělat o víkendu. Doodle je velmi jednoduchý on-line nástroj, který jak už jsem uvedla je určený k usnadnění plánování schůzek, jednání, rodinných sešlostí, prostě akcí všeho typu. Nabízí také možnost vytvořit hlasování o různých věcech.

4) Vytvořila jsem na www.doodle.com malý návrh na konání schůzek, kde si účastníci kurzu budou moci vybírat z určitých dnů, které jsem jim předem nastavila. Mohu jim ho posílat na e-maily, nebo jim postačí dát odkaz: http://www.doodle.com/m4amsq85wvy9rbhy



5) Největší výhodou je, že se kvůli konání různých akcí, nemusíme složitě domlouvat, ať už osobně nebo pomocí emailů, a ještě k tomu s každým zvlášť. Díky této aplikaci stačí jen rozeslat odkazy, každý jen zaklikne určitý den a dá uložit. A pak stačí jen vyhodnotit, které dny dostaly největší počet a dát jim vědět.

Žádné komentáře:

Okomentovat