pondělí 19. prosince 2011

20. Google obrázky

1) Vyhledání obrázků, souvisejících s uměním.

2) Cílem je najít ten obrázek, který by se mi k daném tématu nejvíc hodil. Například chci si najít obraz Dáma s hranostajem, stačí tento název jenom zadat do vyhledávání a pak už jen z velké nabídky jeden vybrat. Tyto obrázky také mohou být využity na blogu, facebooku a na webových stránkách.

3) Podle mě je nejlepší nástroj Obrázky Google. Nejpropracovanější vyhledávání obrázků na webu. Google Images rozšířilo možnosti vyhledávání o vyhledávání „podobných“ obrázků. Stačí nahrát vlastní obrázek či předložit obrázek z internetu a Google najde obrázky, které jsou mu podobné. Vyhledávání podobných obrázků je dostupné pomocí ikonky fotoaparátu vedle vyhledávacího políčka.
Stačí si zadat http://www.google.cz/imghp a do vyhledávání napsat co potřebujeme a pak už jen vybíráme.

4) Uvedu ve ještě větší zjednodušení jak se s aplikací zachází.



5) Tuto aplikaci budou účastníci kurzu určitě využívat velmi často, protože zde najdou všechny možné obrázky z různých kurzů i klasické malby od nejslavnějších světových mistrů. Tato aplikace obsahuje neuvěřitelné množství obrázků z celého světa. A určitě ji budou využívat i mimo kurz stejně jako já. Navíc si mohou při vyhledávání i nastavit velikost a typ obrázků.

6) http://www.justit.cz/wordpress/2011/06/17/google-umi-hledat-obrazky-podle-predlozeneho-obrazku/

Žádné komentáře:

Okomentovat