pondělí 19. prosince 2011

22. Twitter

1) Komunikace prostřednictvím sociální sítě

2) Cílem je, aby spolu účastníci kurzu nekomunikovali pouze přes Facebook, ale aby našli i další sociální sítě, přes které mohou komunikovat. Navíc ještě se občas i najdou takoví, kteří nemají Facebook a dávají přednost jiným sociálním sítím.

3) Zvolila jsem si sociální síť Twitter, což je webová služba umožňující publikování krátkých textových zpráv. Zprávy na Twitter je možné odesílat mnoha způsoby. Jedním z nejpoužívanějších způsobů je odesílání zpráv na twitter z mobilního telefonu
Twitter je současně třetí největší sociální sítí. Na prvním místě bychom našli populární Facebook. Na dalším místě pak sociální síť MySpace (ta je populární především v USA a dalších angolofoních zemích). Na třetím místě je pak Twitter.

Účastníci kurzu si mohou najet na
http://www.twitter.com/, zaregistrují a pak už je postup podobný jak na facebooku, najít si přátelé a začít komunikovat.

4) Také jsem si založila účet na Twitteru, abych mohla komunikovat s návštěvníky kurzu.




5) Podle mě je velkou nevýhodou, že se nedá nastavit do češtiny díky tomu může být i dosti nepřehledný. Kdyby Facebook nefungoval na podobném principu, skoro bych se v něm nevyznala a účastníci kurzu možné také ne. I grafika není příliš na vysoké úrovni.


6) http://twitter.jak-na-to.eu/co-je-to-twitter/

Žádné komentáře:

Okomentovat