pondělí 19. prosince 2011

15. Google Translator

1) Překlad článků nebo zajímavostí o umění z cízích jazyků.

2) Cílem je, aby, když účasník kurzu najde na internetu nějaký zajímavý článek o nových způsobech kreslení, chtěl bysi přečíst životopis nějakého slavného umělce apod., ale byl v jiném jazyce, který neovládal, aby si ho mohl v klidu pomocí této služby přeložit a z daného článku se něco dozvědět.

3) Jeden z nejvyužívanější nástrojů na překlad je podle mě v současnosti Google Translator. Je to bezplatná online překladatelská služba společnosti Google pro okamžitý překlad textů a webových stránek. Myslím si, že Google Translator se nemusí moc představovat, jelikož ho snad všichni znají a nejednou ho využili k práci například při zpracovávání seminárních prací, či překladů abstraktů a různých článků. Ovšem není to úplně stoprocentní překlad a člověk si nemůže být jist, že je to správně.

Stačí zadat
http://translate.google.cz/# a nastavit požadovaný jazyk. Poté do levého okna opíší, nebo vloží text, který chtějí přeložit, zvolí přeložit, a pak v pravém okně mohou číst přeložený text.



5) Tento program mi opravdu pomáhá, když potřebuju něco přeložit. Výhoda je, že dokáže předkládat naráz celé odstavce a ne jen pouze slova či řádky. Ovšem velkou nevýhodou zůstává, že je to překlad ne moc dobrý, se spoustou chyb. Překladač totiž neumí překládat české pády a časy a proto dělá spoustu chyb v překladu.


6) http://translate.google.com/translate_tools?hl=cs

Žádné komentáře:

Okomentovat