pondělí 19. prosince 2011

17. Google Maps

1) Vyhledání trasy na kurzy kreslení, které se budou konat v Otrokovicích.

2) Cílem je naplánovat si trasu, jak se dostane na kurz, který se bude konat v Otrokovicích na Společenském domě. Naplánovat si ji tak, aby byla co možná nejkratší.


3) Umožňuje zobrazení satelitních a terénních snímků, map měst s ulicemi, vyhledávání firem a tras. Tento program určitě každý nejednou sám vyzkoušel, když hledal nějakou adresu. Z této stránky se dá daná mapa i vytisknout, takže pokud někdo nemá GPS, tak se může řídit podle mapy, kterou si vytiskl z Google Maps.
Stačí si zadat http://maps.google.cz/, kliknout na vyhledat trasu a potom do políčka označeného A Otrokovice a do políčka B název města či vesnice z kama účastník kurzu pochází. A pak už jen stačí kliknout na vyhledat trasu. Zjistí si o to, jak dlouho mu bude trvat, než se do Otrokovic dostane.

4) Vytvořila jsem dvě trasy. Jedna vede z města, konkrétně Zlína, a ta druhá z vesnice Racková.





5) Tato aplikace je už možná pro někoho trochu zastaralá, protože častěji využívá GPS, kterou má buďto  nainstalovanou v autě, nebo i v mobilu. Co se mi líbí je, že zobrazuje několik typ map. A pokud si stáhnete plugin aplikaci Google Earth, budou se zobrazovat mapy ve 3D. Navíc si na google Mapy můžeme zapsat i naši firmu a je to jednoduché a zcela bezplatné!


Žádné komentáře:

Okomentovat